SİNOP I BOYABAT I AKYÖRÜK KÖYÜ I 57 I BARISAKTAS I

Not: Siteye üye olduktan sonra size gelen maille üyeliğinizi aktifleştirmeniz gerekmektedir.Aksi takdirde mesaj gönderemezsiniz.Hotmail Mail Adresi Olanlar Mutlaka Junk Yani Önemsiz Posta Klasörune Baksın...
Üye olanlar chatbox sohbet odasından yararlanabilirler,duyuruları siteye girmeden mail adresinden bakabilirler.İstek Panelinde Üyeliginizle istek lerinizi göndererek forumda paylaşımlarda bulunarak ayın en iyi dinleyicisi gibi ödüller veya dj moderatör olabilme hakkı bulabilirsiniz.
KAYIT OLA TIKLA VE SENDE ARAMIZA KATIL
Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]


Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: muammer koseci

Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu

Tarhana Çorbası ( Boyabat Usulu )

Aşağa gitmek

Tarhana Çorbası ( Boyabat Usulu )

Mesaj tarafından BARISAKTAS Bir Salı Şub. 17, 2009 9:39 am

Tarhana Çorbası ( Boyabat Usulu )
Bu çorbayı iki aşamalı anlatmamız gerekiyor. Birinci aşamada Tarhana’nın hazırlanışını, ikinci aşamada ise Tarhana Çorbası’nın yapılışını anlatacağız.



Tarhana
Malzemeler
1 kase kaymaklı yoğurt (Mümkün ise manda yoğurdu)
7-8 adet orta boy soğan
4-5 adet domates
500 gr kırmızı biber
1 çorba kaşığı çörek otu
Tuz
Maya (Mümkün ise köy mayası)
Un (Mümkün ise değirmen unu)
Yapılışı
Yoğurt bir kapta 1 hafta kadar içine hiçbir şey koymadan ekşimeye bırakılır. Arzu edildiği kadar ekşidikten sonra halka halinde kesilmiş soğan, tuz, çörek otu, küçük doğranmış domatesler ve kırmızı biberler, hepsi yoğurda ilave edilir. Bütün malzemeler karıştırılır ve bir tarafta dinlenmeye bırakılır. Üç, dört gün bekletilir. Bu karışım daha büyük bir kaba dökülür ve içine maya (özellikle köy mayası) ve un (özellikle değirmen yani halk ağzıyla yerli unu) ilave edilir ve çok katı olmayan bir hamur elde edilir. 7-8 gün mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur gölge bir yere serilen örtüler üzerine tabak büyüklüğünde dökülür. Hafif kuruyunca, elde ovularak yani halk ağzıyla gıdıklanarak ufalanır ve süzgeçlerden geçirilir. Tekrar örtülere serilip kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra kavanozlara koyulup saklanır.(İstenirse Tarhana hamur halinde de saklanabilir.)Yöremizde Eylül- Ekim aylarında hazırlanan tarhananın daha lezzetli olduğu söylenir.



Tarhana Çorbası
Malzemeler
2 çorba kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı salça veya domates suyu
1 parça kavrulmuş kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
2 dilim bayat ekmek
1 diş sarımsak
Tuz
1 çay tabağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Bir tencerenin içine 1,5 yemek kaşığı tereyağı ve salça (domates suyu) ile kıyma konur ve ağır ateşte karıştırılarak pişirilir, 1 diş sarımsak az bir tuzla iyice dövülür ve tencerede ki karışıma ilave edilir. Daha sonra 2 su bardağı su ilave edilir ve en son tarhanamız da ilave edilerek ağır ağır karıştırarak pişirilir.Diğer tarafta küp halinde küçük parçalara ayırdığımız ekmekleri erittiğimiz tereyağının içine koyup ara sıra karıştırarak pembeleşene kadar kızartırız.Pişirdiğimiz Tarhana Çorbası’nı kaselere koyup kızarttığımız ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte sıcak servis yaparız.

_________________
B.BARIŞ AKTAŞ akyorukkoyu57@hotmail.com
werewolf57@msn.com

avatar
BARISAKTAS
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 127
Yaş : 26
Nerden : İstanbul / Pendik
İş/Hobiler : Öğrenci
İsim Soyisim : B.BARIŞ AKTAŞ
Kayıt tarihi : 09/02/09

Kullanıcı profilini gör http://akyorukkoyu.eniyiforum.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz