SİNOP I BOYABAT I AKYÖRÜK KÖYÜ I 57 I BARISAKTAS I

Not: Siteye üye olduktan sonra size gelen maille üyeliğinizi aktifleştirmeniz gerekmektedir.Aksi takdirde mesaj gönderemezsiniz.Hotmail Mail Adresi Olanlar Mutlaka Junk Yani Önemsiz Posta Klasörune Baksın...
Üye olanlar chatbox sohbet odasından yararlanabilirler,duyuruları siteye girmeden mail adresinden bakabilirler.İstek Panelinde Üyeliginizle istek lerinizi göndererek forumda paylaşımlarda bulunarak ayın en iyi dinleyicisi gibi ödüller veya dj moderatör olabilme hakkı bulabilirsiniz.
KAYIT OLA TIKLA VE SENDE ARAMIZA KATIL
Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]


Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: muammer koseci

Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu

Sahan Pirzolası (Boyabat Usulu)

Aşağa gitmek

Sahan Pirzolası (Boyabat Usulu)

Mesaj tarafından BARISAKTAS Bir Salı Şub. 17, 2009 9:32 am

Sahan Pirzolası (Boyabat Usulu)

Malzemeler
1 kg pirzola (dana veya kuzu tercihe göre)
2 orta boy kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Soğanları soyduktan sonra halka halka doğrarız, bir tatlı kaşığı tuz ve bir miktar karabiber ilave ederiz, hepsini birlikte soğanlar yumuşayana kadar ovarız, domatesi küçük küçük doğradıktan sonra domatesleri de ilave ederiz ve hepsini karıştırırız ve bir kenara koyarız. Bir tepsiye veya düz bir tencereye pirzolaları yerleştiririz, üzerine hazırladığımız malzemeyi sereriz, arzu edilirse üzerine bir sıra pirzola ve en üste yine malzeme sereriz. Pirzola yağlı ise kendi yağı ile yağsız ise tereyağı ilave ederek pişirmeye başlarız. Önce harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte kendi suyu ile pişmeye bırakırız. Arada bir kontrol ederiz ve pişmemiş ise su sıcak olmak şartıyla azar azar su ilave ederek pişmesini sağlarız. Mümkünse mangalda kömür ateşiyle pişirilirse çok daha lezzetli olur. Eğer yemeğinizin renginin kırmızı olmasını isterseniz 1 tatlı kaşığı salça ilave edersiniz. Salçanın fazla olmamasına dikkat ediniz yoksa fazla salça yemeğin tadını bozar.

Sahan Pirzolası’nı Boyabat yemeklerinin içine almamızın sebebi ise yaptığımız araştırmalarda bir tek yöremizde pirzolaların kızartılmayıp çiğ olarak pişirilmesidir. Diğer yörelerde pirzolalar kızartılarak bu yemek yapılmaktadır.

_________________
B.BARIŞ AKTAŞ akyorukkoyu57@hotmail.com
werewolf57@msn.com

avatar
BARISAKTAS
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 127
Yaş : 26
Nerden : İstanbul / Pendik
İş/Hobiler : Öğrenci
İsim Soyisim : B.BARIŞ AKTAŞ
Kayıt tarihi : 09/02/09

Kullanıcı profilini gör http://akyorukkoyu.eniyiforum.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz