SİNOP I BOYABAT I AKYÖRÜK KÖYÜ I 57 I BARISAKTAS I
Ballı Hamur İşi 93245910
Not: Siteye üye olduktan sonra size gelen maille üyeliğinizi aktifleştirmeniz gerekmektedir.Aksi takdirde mesaj gönderemezsiniz.Hotmail Mail Adresi Olanlar Mutlaka Junk Yani Önemsiz Posta Klasörune Baksın...
Üye olanlar chatbox sohbet odasından yararlanabilirler,duyuruları siteye girmeden mail adresinden bakabilirler.İstek Panelinde Üyeliginizle istek lerinizi göndererek forumda paylaşımlarda bulunarak ayın en iyi dinleyicisi gibi ödüller veya dj moderatör olabilme hakkı bulabilirsiniz.
KAYIT OLA TIKLA VE SENDE ARAMIZA KATIL

Join the forum, it's quick and easy

SİNOP I BOYABAT I AKYÖRÜK KÖYÜ I 57 I BARISAKTAS I
Ballı Hamur İşi 93245910
Not: Siteye üye olduktan sonra size gelen maille üyeliğinizi aktifleştirmeniz gerekmektedir.Aksi takdirde mesaj gönderemezsiniz.Hotmail Mail Adresi Olanlar Mutlaka Junk Yani Önemsiz Posta Klasörune Baksın...
Üye olanlar chatbox sohbet odasından yararlanabilirler,duyuruları siteye girmeden mail adresinden bakabilirler.İstek Panelinde Üyeliginizle istek lerinizi göndererek forumda paylaşımlarda bulunarak ayın en iyi dinleyicisi gibi ödüller veya dj moderatör olabilme hakkı bulabilirsiniz.
KAYIT OLA TIKLA VE SENDE ARAMIZA KATIL
SİNOP I BOYABAT I AKYÖRÜK KÖYÜ I 57 I BARISAKTAS I
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]


Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: muammer koseci

Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu

Ballı Hamur İşi

Aşağa gitmek

Ballı Hamur İşi Empty Ballı Hamur İşi

Mesaj tarafından BARISAKTAS Salı Şub. 17, 2009 9:41 am

Ballı Hamur İşi

Malzemeler
4 su bardağı un
Tuz
Katı veya sıvı yağ
Su
Şerbet İçin
2 su bardağı toz şeker veya 1 kase süzme bal
2 su bardağı su

Yapılışı
İki su bardağı toz şekeri veya bir kase süzme balı iki bardak su ile kaynatılır bir tarafa bırakılır. Un, tuz ve alabildiği kadar su bir kapta yoğrulur, elde edilen hamur ikiye veya üçe bölünür, her parça büyük ve ince bir hamur olarak açılır, içi yağlanır ve bir ucundan öbür ucuna sarılarak rulo haline getirilir, rulo halindeki hamur 4–5 eşit parçaya kesilir, yağının akmaması için kesilen yerler uçlarından büzülür, üstünden bastırarak yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Sıvı yağda kızartılır, kızartıldıktan sonra derin bir tepsiye alınır, üzerine öbür tarafta hazırlanan sıcak şerbet dökülür ve ılık olarak servis yapılır, bu hamura, Ballı Hamur İşi denir.
BARISAKTAS
BARISAKTAS
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 127
Yaş : 32
Nerden : İstanbul / Pendik
İş/Hobiler : Öğrenci
İsim Soyisim : B.BARIŞ AKTAŞ
Kayıt tarihi : 09/02/09

http://akyorukkoyu.eniyiforum.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz