Giriş yap
Similar topics
Akyörük Köyü Menü
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: muammer koseci
Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu
Pastırmalı Mıhlama
1 sayfadaki 1 sayfası
Pastırmalı Mıhlama
Pastırmalı Mıhlama
Malzemeler
200 gr pastırma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tere yağı
4 yumurta
Tuz
Yapılışı
Soğanları hilal ay şeklinde doğrarız, bir tavaya tere yağını koyarız, eriyince doğradığımız soğanları ilave ederiz, pembeleşene kadar kavururuz, soğanlar pembeleşince pastırmaları ilave ederiz, pastırmaların kurutmadan hafifçe karıştırırız. Burada pastımaların sertleşmemesi çok önemlidir. Kıvamına gelince bir kaşık yardımı ile açtığımız oyuklara yumurtalarımızı kırarız ve pişirmeye bırakırız. Pişirme esnasında yumurtaların akının tam pişmesini, sarısının ise katılaşmamasını sağlarız. Piştikten sonra soğutmadan sıcak sıcak servis yaparız. Bu yemek layıkı ile pişirilir ise çok hoş olur.Yemeğimizin güzel görünmesini sağlayan Nevin Ablamıza teşekkür ederiz
Malzemeler
200 gr pastırma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tere yağı
4 yumurta
Tuz
Yapılışı
Soğanları hilal ay şeklinde doğrarız, bir tavaya tere yağını koyarız, eriyince doğradığımız soğanları ilave ederiz, pembeleşene kadar kavururuz, soğanlar pembeleşince pastırmaları ilave ederiz, pastırmaların kurutmadan hafifçe karıştırırız. Burada pastımaların sertleşmemesi çok önemlidir. Kıvamına gelince bir kaşık yardımı ile açtığımız oyuklara yumurtalarımızı kırarız ve pişirmeye bırakırız. Pişirme esnasında yumurtaların akının tam pişmesini, sarısının ise katılaşmamasını sağlarız. Piştikten sonra soğutmadan sıcak sıcak servis yaparız. Bu yemek layıkı ile pişirilir ise çok hoş olur.Yemeğimizin güzel görünmesini sağlayan Nevin Ablamıza teşekkür ederiz
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz