Giriş yap
Similar topics
Akyörük Köyü Menü
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: muammer koseci
Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu
Ispanaklı Mıhlama
1 sayfadaki 1 sayfası
Ispanaklı Mıhlama
Ispanaklı Mıhlama
Malzemeler
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tere yağı
1 parça kavrulmuş kıyma
4 yumurta
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Ispanağın yapraklarını ayırırız, doğrarız ve hafif haşlarız, bir kenara koyarız, istenirse haşlanmadan da bırakabiliriz. Diğer tarafta bir tavaya, bir kaşık tere yağını koyarız, eriyince küçük küçük doğradığımız soğanları ilave ederiz ve pembeleşene kadar kızartırız, soğanlar kızarınca kıymayı ilave ederiz, kıymamız eriyince isteğe göre ayırdığımız ıspanağımızı ilave ederiz ve karıştırarak güzelce hallederiz. Tamamen karıştıktan sonra bir kaşık yardımı ile oyuklar açarız, açtığımız oyuklara önce ayırdığımız bir kaşık tere yağından birer parça koyarız ve üzerlerine yumurtalarımızı kırarız, tavanın kapağını kapatıp çok ağır ateşte pişiririz. Bu yemekte yumurtanın akının tamamen pişmesi ve sarısının ise katılaşmadan pişmesi çok önemlidir. Eskiden mıhlama için özel yapılmış tabanı oyuk tavalar kullanılırmış.
Malzemeler
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tere yağı
1 parça kavrulmuş kıyma
4 yumurta
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Ispanağın yapraklarını ayırırız, doğrarız ve hafif haşlarız, bir kenara koyarız, istenirse haşlanmadan da bırakabiliriz. Diğer tarafta bir tavaya, bir kaşık tere yağını koyarız, eriyince küçük küçük doğradığımız soğanları ilave ederiz ve pembeleşene kadar kızartırız, soğanlar kızarınca kıymayı ilave ederiz, kıymamız eriyince isteğe göre ayırdığımız ıspanağımızı ilave ederiz ve karıştırarak güzelce hallederiz. Tamamen karıştıktan sonra bir kaşık yardımı ile oyuklar açarız, açtığımız oyuklara önce ayırdığımız bir kaşık tere yağından birer parça koyarız ve üzerlerine yumurtalarımızı kırarız, tavanın kapağını kapatıp çok ağır ateşte pişiririz. Bu yemekte yumurtanın akının tamamen pişmesi ve sarısının ise katılaşmadan pişmesi çok önemlidir. Eskiden mıhlama için özel yapılmış tabanı oyuk tavalar kullanılırmış.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz