Giriş yap
Akyörük Köyü Menü
Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: muammer koseci
Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu
Güllaç Dolması
1 sayfadaki 1 sayfası
Güllaç Dolması
Güllaç Dolması
Malzemeler
1 paket güllaç
250 gr çekilmiş ceviz
Tarçın
Yumurta
Sıvı yağ
Şerbet İçin
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı
İlk önce şerbetimizi 5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su, şeklinde hazırlayıp soğuması için bir kenara bırakırız.Güllaç yaprağını dörde bölüp, şekerli su ile ıslatıp yumuşamasını sağlarız. Çekilmiş cevizimizin içine toz şeker ve tarçın ekleyip karıştırırız. Bu malzemeyi yumuşattığımız güllacın içine koyup sararız. Sarılımış güllaçları çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağa atarak kızartırız. Kızarmış güllaçları şerbete atıp içini çekmesini sağlarız. İçini çeken güllaçları bir kaba koyup servis yaparız. Bu tarifi bize veren ve hazırlayan Semra Mor’a çok teşekkür ederiz.
Malzemeler
1 paket güllaç
250 gr çekilmiş ceviz
Tarçın
Yumurta
Sıvı yağ
Şerbet İçin
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı
İlk önce şerbetimizi 5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su, şeklinde hazırlayıp soğuması için bir kenara bırakırız.Güllaç yaprağını dörde bölüp, şekerli su ile ıslatıp yumuşamasını sağlarız. Çekilmiş cevizimizin içine toz şeker ve tarçın ekleyip karıştırırız. Bu malzemeyi yumuşattığımız güllacın içine koyup sararız. Sarılımış güllaçları çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağa atarak kızartırız. Kızarmış güllaçları şerbete atıp içini çekmesini sağlarız. İçini çeken güllaçları bir kaba koyup servis yaparız. Bu tarifi bize veren ve hazırlayan Semra Mor’a çok teşekkür ederiz.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz