Giriş yap
Akyörük Köyü Menü
Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: muammer koseci
Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu
.......Pide........
1 sayfadaki 1 sayfası
.......Pide........
Pide
Buraya pideyi almamızın tek sebebi Karadeniz pidesi diye adlandırılan pidenin tüm yurtta yapılmasına rağmen, Boyabat’ta odun ateşinde ve kıvamında bir hamur ile bol malzeme koyarak tam tavında bir fırında yapılmasından dolayıdır. Boyabat’ta yapılan pidenin lezzet ve nefasetini hiçbir yerde bulamazsınız. Bu pidenin eskiden en önemli özelliği Pazar günü yani halk ağzında ki deyişle Deri günü sabah erken yapılması ve tüm ev halkı tarafından yanında çay ve yoğurt ile topluca yenmesidir. Artık günümüzde fırınlarda gerekli koşullar her gün sağlanmakta ve günün belli saatlerinde pide yapılmaktadır. İsteğe göre kavrulmuş veya çiğ kıymalı peynirli ve pastırmalı olarak yapılabilir. Kıymalı pidenin malzemesine soğan ve karabiber, peynirli pidenin malzemesine ise bol yumurta konursa çok lezzetli olur. Boyabat’ta yapılan pideyi yurdumuzun her yerindeki insanlara iftiharla sunabilirisiniz. Burada pidenin malzemelerini vermeyeceğiz, çünkü pidenin içine konulan malzemeler herkesin zevkine göre farklılık gösterir. Pideyi tereyağı ile yağlarsanız çok daha lezzetli olur.
Buraya pideyi almamızın tek sebebi Karadeniz pidesi diye adlandırılan pidenin tüm yurtta yapılmasına rağmen, Boyabat’ta odun ateşinde ve kıvamında bir hamur ile bol malzeme koyarak tam tavında bir fırında yapılmasından dolayıdır. Boyabat’ta yapılan pidenin lezzet ve nefasetini hiçbir yerde bulamazsınız. Bu pidenin eskiden en önemli özelliği Pazar günü yani halk ağzında ki deyişle Deri günü sabah erken yapılması ve tüm ev halkı tarafından yanında çay ve yoğurt ile topluca yenmesidir. Artık günümüzde fırınlarda gerekli koşullar her gün sağlanmakta ve günün belli saatlerinde pide yapılmaktadır. İsteğe göre kavrulmuş veya çiğ kıymalı peynirli ve pastırmalı olarak yapılabilir. Kıymalı pidenin malzemesine soğan ve karabiber, peynirli pidenin malzemesine ise bol yumurta konursa çok lezzetli olur. Boyabat’ta yapılan pideyi yurdumuzun her yerindeki insanlara iftiharla sunabilirisiniz. Burada pidenin malzemelerini vermeyeceğiz, çünkü pidenin içine konulan malzemeler herkesin zevkine göre farklılık gösterir. Pideyi tereyağı ile yağlarsanız çok daha lezzetli olur.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz