Giriş yap
Akyörük Köyü Menü
Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: muammer koseci
Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu
Efoğun (Efeoğlunun) Muhallebisi
1 sayfadaki 1 sayfası
Efoğun (Efeoğlunun) Muhallebisi
Efoğun (Efeoğlunun) Muhallebisi
Malzemeler
1 su bardağı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
Biraz gül suyu
Kırmızı şeker boyası
Yapılışı
Bir su bardağı pirinç unu, bir yemek kaşığı nişasta karıştırılır, beş bardak su ile bir tencerede ezilir, aynı tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak,pişmesi sağlanır,kıvama gelince bir tepsiye dökülür, soğumaya bırakılır (bir gün bekletilirse çok daha güzel olur), donarak katılaşan muhallebi tepside istenilen büyüklükte karelere kesilir, üzerine pudra şekeri serilir, bunun üstüne gül suyu ile sulandırılmış şeker boyası dökülür, bir spatula yardımıyla tabaklara alınır ve üzerine yine tepsiden sulu ve boyalı sudan dökülüp servis yapılır.Bu muhallebiyi yapan ve bayram mahallesinde oturan teyzeye Efeoğlu yani Efoğ dendiği için bu isimle anılır.Son zamana kadar bayramlarda Şekerin Hasan Amca bu muhallebiyi yapar ve orta çarşıda satardı.Ayrıca bu muhallebinin yanında başta kelek turşusu olmak üzere değişik turşularda da satılırdı.Şimdi bu muhallebide anılarda kaldı.
Malzemeler
1 su bardağı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
Biraz gül suyu
Kırmızı şeker boyası
Yapılışı
Bir su bardağı pirinç unu, bir yemek kaşığı nişasta karıştırılır, beş bardak su ile bir tencerede ezilir, aynı tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak,pişmesi sağlanır,kıvama gelince bir tepsiye dökülür, soğumaya bırakılır (bir gün bekletilirse çok daha güzel olur), donarak katılaşan muhallebi tepside istenilen büyüklükte karelere kesilir, üzerine pudra şekeri serilir, bunun üstüne gül suyu ile sulandırılmış şeker boyası dökülür, bir spatula yardımıyla tabaklara alınır ve üzerine yine tepsiden sulu ve boyalı sudan dökülüp servis yapılır.Bu muhallebiyi yapan ve bayram mahallesinde oturan teyzeye Efeoğlu yani Efoğ dendiği için bu isimle anılır.Son zamana kadar bayramlarda Şekerin Hasan Amca bu muhallebiyi yapar ve orta çarşıda satardı.Ayrıca bu muhallebinin yanında başta kelek turşusu olmak üzere değişik turşularda da satılırdı.Şimdi bu muhallebide anılarda kaldı.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz