Giriş yap
Similar topics
Akyörük Köyü Menü
Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: muammer koseci
Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu
Katı Hamur
1 sayfadaki 1 sayfası
Katı Hamur
Katı Hamur
Malzemeler
1-2 su bardağı un
3 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Su bir kapta kaynatılır, az bir suyla ezilen un hızlı bir şekilde karıştırılarak, kaynamış suyun içine dökülür, hiç durmadan karıştırılarak pişirilir, ateşten alınan hamurun üzerine isteğe göre önce pekmezi daha sonra tereyağını dökerek ya da sadece tereyağını dökerek servis yapılır. Bu yemeği, çok usta olan büyüklerimiz, kaynar suya unu sulandırmadan kuru kuru koyar ve topaklandırmadan pişirirlermiş.
Malzemeler
1-2 su bardağı un
3 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Su bir kapta kaynatılır, az bir suyla ezilen un hızlı bir şekilde karıştırılarak, kaynamış suyun içine dökülür, hiç durmadan karıştırılarak pişirilir, ateşten alınan hamurun üzerine isteğe göre önce pekmezi daha sonra tereyağını dökerek ya da sadece tereyağını dökerek servis yapılır. Bu yemeği, çok usta olan büyüklerimiz, kaynar suya unu sulandırmadan kuru kuru koyar ve topaklandırmadan pişirirlermiş.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz