Giriş yap
Akyörük Köyü Menü
Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: muammer koseci
Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu
Yumma Avuç
1 sayfadaki 1 sayfası
Yumma Avuç
Yumma Avuç
Malzemeler
4 su bardağı un
Tuz
Katı veya sıvı yağ
Su
İç Malzemeleri
Rendelenmiş peynir
Doğranmış kavrulmuş kıyma
Maydanoz
Soğan
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Un, tuz ve alabildiği kadar su bir kapta yoğrulur, elde edilen hamur ikiye veya üçe bölünür, her parça büyük ve ince bir hamur olarak açılır, içi yağlanır ve bir ucundan öbür ucuna sarılarak rulo haline getirilir, rulo halindeki hamur 4–5 eşit parçaya kesilir, yağının akmaması için kesilen yerler uçlarından büzülür, üstünden bastırarak yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Bu arada isteğe göre rendelenmiş peynir ve maydanozdan oluşan veya kavrulmuş kıyma, ince doğranmış soğan, tuz ve karabiberden oluşan iç malzemelerinden, tabak gibi açılan hamurun tamamının üzerine istenilen iç malzemesi serilir, bunun üzerine aynı hamurdan kapatılır, işaret ve başparmağımızla kenarları bastırılır ve şekil verilir, kızgın sıvı yağda kızartılarak servis yapılır. Bu hamura da Yummaavuç denir.
Malzemeler
4 su bardağı un
Tuz
Katı veya sıvı yağ
Su
İç Malzemeleri
Rendelenmiş peynir
Doğranmış kavrulmuş kıyma
Maydanoz
Soğan
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Un, tuz ve alabildiği kadar su bir kapta yoğrulur, elde edilen hamur ikiye veya üçe bölünür, her parça büyük ve ince bir hamur olarak açılır, içi yağlanır ve bir ucundan öbür ucuna sarılarak rulo haline getirilir, rulo halindeki hamur 4–5 eşit parçaya kesilir, yağının akmaması için kesilen yerler uçlarından büzülür, üstünden bastırarak yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Bu arada isteğe göre rendelenmiş peynir ve maydanozdan oluşan veya kavrulmuş kıyma, ince doğranmış soğan, tuz ve karabiberden oluşan iç malzemelerinden, tabak gibi açılan hamurun tamamının üzerine istenilen iç malzemesi serilir, bunun üzerine aynı hamurdan kapatılır, işaret ve başparmağımızla kenarları bastırılır ve şekil verilir, kızgın sıvı yağda kızartılarak servis yapılır. Bu hamura da Yummaavuç denir.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz