Giriş yap
Akyörük Köyü Menü
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: muammer koseci
Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu
Cizlembe Baklavası
1 sayfadaki 1 sayfası
Cizlembe Baklavası
Cizlembe Baklavası
Malzemeler
3 su bardağı un
Tuz
Su
1 kaşık tere yağı
1 su bardağı pekmez (dut, üzüm vb.)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı şeker
Yapılışı
Un, tuz ve su karıştırılır, çok sulu akıcı bir hamur elde edilir, kızdırılmış saç özel bir çubukla tere yağı ile yağlanır, hazırladığımız hamur sacın üzerine dökülüp hamur kenarlara doğru inceltitlir, bir tarafı pişince bir büsleğeç yardımı ile hamurun diğer tarafı çevrilip pişmesi sağlanır. İki tarafta piştikten sonra hamur saçtan alınır ve kaba konur. Hamurlarımız pişirilip bitirdikten sonra, bir tepsiye bir sıra hamur, bir sıra ceviz dökülerek istenilen kalınlıkta sıralanır ve istenen büyüklükte kare şeklinde kesilir. Diğer tarafta bir su bardağı pekmeze, bir su bardağı ile karıştırıp içine bir çay bardağı şekeri ve tere yağını ilave edip hepsini birlikte ısıtırız ve daha önce hazırladığımız hamurumuzun üzerine dökeriz ve servis yaparız.
Malzemeler
3 su bardağı un
Tuz
Su
1 kaşık tere yağı
1 su bardağı pekmez (dut, üzüm vb.)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı şeker
Yapılışı
Un, tuz ve su karıştırılır, çok sulu akıcı bir hamur elde edilir, kızdırılmış saç özel bir çubukla tere yağı ile yağlanır, hazırladığımız hamur sacın üzerine dökülüp hamur kenarlara doğru inceltitlir, bir tarafı pişince bir büsleğeç yardımı ile hamurun diğer tarafı çevrilip pişmesi sağlanır. İki tarafta piştikten sonra hamur saçtan alınır ve kaba konur. Hamurlarımız pişirilip bitirdikten sonra, bir tepsiye bir sıra hamur, bir sıra ceviz dökülerek istenilen kalınlıkta sıralanır ve istenen büyüklükte kare şeklinde kesilir. Diğer tarafta bir su bardağı pekmeze, bir su bardağı ile karıştırıp içine bir çay bardağı şekeri ve tere yağını ilave edip hepsini birlikte ısıtırız ve daha önce hazırladığımız hamurumuzun üzerine dökeriz ve servis yaparız.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz