Giriş yap
Akyörük Köyü Menü
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 31 kişi Paz Şub. 21, 2010 12:50 am tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 91 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: muammer koseci
Kullanıcılarımız toplam 147 mesaj attılar bunda 106 konu
Çiğdemli Pilav
1 sayfadaki 1 sayfası
Çiğdemli Pilav
Çiğdemli Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
15-20 sarı çiğdem
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Şubat ayında yöremizde kırlarda yetişen sarı çiğdemlerden bir avuç yani 15-20 adet kopartılır, yaprakları ayrılır, bir kaşık tereyağı tencereye konur ve eritilir, su ve çiğdemler eklenir, kaynadıktan sonra pirinci salınır, pişen pilav demlenmeye bırakılır, üzerine kızgın tereyağı dökülüp, karıştırılır, servis yapılır. Çiğdemli pilav yöremizde maraz (solgun) denilen çocukların rengi gelsin diye yapılır ve yedirilirmiş.
Sarı çiğdem hakkında biraz bilgi verelim.
Ankara çiğdemi,sarı çiğdem, "Crocus ancyrensis"Çoğunlukla İç Anadolu bölgesinde yetişen Şubat-Nisan aylarında açan ve ilkbaharın müjdecisi bu sarı kır çiçeğinin Dünya’da yalnız Türkiye’de yetiştiğini biliyormuydunuz ?
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
15-20 sarı çiğdem
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Şubat ayında yöremizde kırlarda yetişen sarı çiğdemlerden bir avuç yani 15-20 adet kopartılır, yaprakları ayrılır, bir kaşık tereyağı tencereye konur ve eritilir, su ve çiğdemler eklenir, kaynadıktan sonra pirinci salınır, pişen pilav demlenmeye bırakılır, üzerine kızgın tereyağı dökülüp, karıştırılır, servis yapılır. Çiğdemli pilav yöremizde maraz (solgun) denilen çocukların rengi gelsin diye yapılır ve yedirilirmiş.
Sarı çiğdem hakkında biraz bilgi verelim.
Ankara çiğdemi,sarı çiğdem, "Crocus ancyrensis"Çoğunlukla İç Anadolu bölgesinde yetişen Şubat-Nisan aylarında açan ve ilkbaharın müjdecisi bu sarı kır çiçeğinin Dünya’da yalnız Türkiye’de yetiştiğini biliyormuydunuz ?
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz